A Kaposvári Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki 15 éves fiával követett el vagyon elleni bűncselekményeket.

A vád lényege szerint a nő 2022 szeptemberében egyedül lopott egy kaposvári áruházból, de másnap már gyermekét is magával vitte. Anya és fia ez alkalommal közel 8 ezer forint értékű árukat pakoltak a magukkal vitt szatyorba, míg ugyanezen módszerrel a következő három nap már 67 ezer forint összegben tulajdonítottak el különböző termékeket.

a fényképet az egyik sértetti áruház biztonsági kamerája készítette a lopásról
a fényképet az egyik sértetti áruház biztonsági kamerája készítette a lopásról

A terhelt és gyereke 2022 októberében egy másik kaposvári áruházból oly módon lopott 40 ezer forint értékben, hogy az önkiszolgáló pénztáraknál a szülő észrevétlenül kitolta a bevásárló kocsit, amíg fia egy üdítőt fizetett ki.

A fiatalkorú fiúval szemben az ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, azonban az anya ellen vádat emelt, mivel a szülőnek a vagyon elleni bűncselekmények elkövetésén túl kiskorú veszélyeztetése miatt is felelnie kell. Erre figyelemmel a vádhatóság a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Címkék: kiskorú, áruház, veszély, lop, tolvaj, kék hírek