Szinte hegyekben áll hulladék a kaposfüredi raktárban, illetve a telephely udvarán. A temérdek mennyiségű szemetet egy pécsi cég szállította a városba Olaszországból engedély nélkül egy évvel ezelőtt.

A hatósági eljárás elhúzódása miatt Kaposvár önkormányzata úgy döntött maga gondoskodik az 1400 tonna hulladék elszállításáról - mondta el a somogyi vármegyeszékhely polgármestere, Szita Károly egy keddi sajtótájékoztatón, hozzátéve: felháborítónak tartja az estet.   

- Ezt negatív példaként szeretnénk bemutatni az országnak. Azért, hogy tanuljon belőle mindenki. Nem hagyjuk, nem várjuk ki azt, hogy mi fog történni, hanem cselekszünk és elvisszük, elsősorban a környéken élők egészsége érdekében. Jön a meleg, lakóházakkal van körülvéve ez a telephely. Nem akarjuk, hogy baj legyen - tette hozzá Szita Károly.

A többszörösen visszaeső vállalkozó legutóbb 2019-ben szabadult, majd többféle céget vezetett. Annak ellenére, hogy nem volt hulladékgazdálkodási engedélye, behozta Olaszországból a szemetet, amiből Kaposváron kívül Pécsre is került, összesen körülbelül 2 ezer tonnányi.    

- A járási ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a többszörösen visszaeső férfival szemben fegyházbüntetésre és közügyektől való eltiltásra tett indítványt - tudtuk meg a Somogy Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivőjétől, dr. Mónok Andreától.

A hulladékot hatalmas konténerekben szállítják el, majd daruval emelik le a szemetet az egyik biztonságos kaposvári lerakóba. Ez után kötelezni fogják a vállalkozót a hulladék végleges elhelyezéséről vagy megsemmisítéséről.   

Címkék: szeméthegy, illegális hulladék, videó, kaposvár, kék hírek