Ammónia szivárgás miatt riasztották a kaposvári tűzoltókat és a katasztrófavédelmi mobil labort, valamint a műveleti szolgálatot szombat délelőtt a kaposvári húsüzemhez.

Az egymást követő többszöri áramkimaradás megakadályozta a rendszer megfelelő ütemű működését és műszaki meghibásodást okozott a húsüzemben. Ez pedig a sertésfeldolgozó épületében ammónia szivárgást okozott, amelynek észlelését követően a 147 dolgozó azonnal elhagyta az épületet és távol a veszélyes zónától gyülekeztek. Az ammónia az épületen kívül nem okozott környezetszennyezést.

A kaposvári hivatásos tűzoltók nagy erőkkel vonultak a kaposvári Pécsi utcába, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával azonnal megkezdték a műszaki mentést, s további sásdi tűzoltókat kértek megerősítésképp a helyszínre.

Az egységek meggyőződtek róla, hogy az üzem valamennyi dolgozója épségben elhagyta részlegét, a sérült vezetéket kiszakaszolták, így a szivárgás megszűnt. A katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett az üzem környékén, de az ammónia jelenlétét nem mutatták ki a műszerek. Jelenleg a tűzoltóegységek a gépészeknek nyújtanak segítséget a hiba kijavításában, valamint az épület átszellőztetését követően kisebb csoportokban kísérik be a dolgozókat az öltözőbe. Az üzem munkásai ezután hazamehetnek.

Borítókép: illusztráció

Címkék: ammónia, húsüzem, katasztrófavédelem, kék hírek