A Siófoki Járási Ügyészség kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette mellett további nyolc bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki sorozatosan követte el a bűncselekményeket a Balaton-parton. 

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2022 októberében marihuánát fogyasztott, míg másoknak - köztük tizennyolc év alattiaknak - új pszichoaktív anyagot tartalmazó tablettákat kínált eladásra Siófok belvárosában. A vádlottnak ezen túlmenően többrendbeli jármű önkényes elvétele bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt is felelnie kell, mivel az egyik éjszaka - a járművekben összesen 115 ezer forint kárt okozva - két autót is feltört abból a célból, hogy azokkal közlekedjen. Bár az autókat, és az ezután kiszemelt elektromos kerékpárt sem sikerült beindítania, a vádlott az egyik gépjármű forgalmi engedélyét magával vitte, ezért a közokirattal visszaélés vétsége miatt szintén vádat emeltek ellene. 

a fényképet a nyomozó hatóság készítette az egyik autóról, amit a vádlott feltört
a fényképet a nyomozó hatóság készítette az egyik autóról, amit a vádlott feltört

A vádlott mindezeken kívül hónapokon keresztül fosztogatta az egyik helyi áruházat, onnan öt alkalommal összesen 97.650 forint értékben lopott élelmiszereket és vegyi árukat. A legutolsó, 2023 januárjában történt lopást követően azonban a siófoki nyomozók őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte. 

A Siófok Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal vagyonelkobzást is rendeljen el. 

Címkék: rongál, drog, lop, kábítószer, tolvaj, Balaton, kék hírek