A vízirendőrök 2023. június 15-én 20 óra 19 perckor a Siófok előtti vízterületre mentek, mivel onnan egy műszaki hibás kisgéphajóról érkezett bejelentés. A hajóvezetőnél felmerült az ittasság gyanúja, ezért – miután utasával együtt a kikötőbe vontatták – előállították mintavételre. A 42 éves budapesti férfi ellen az ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak, vezetői engedélyét elvették.

Felhívjuk a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti! A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák! Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.

Kérjük, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek, tegyenek bejelentést a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámán!

Címkék: ment, hajó, ittas, rendőr, Balaton, kék hírek