A Marcali Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat azzal a harmincas éveiben járó román férfival szemben, aki vagyoni haszon reményében nyújtott segítséget a migránsoknak több államhatár illegális átlépéséhez.

A vádirat lényege szerint a vádlott 2023 márciusában az éjszakai órákban a nagylaki határátkelőhely közelében 11 indiai, illetve pakisztáni állampolgárságú migráns személyt vett fel egy román rendszámú kisteherautóba azzal a céllal, hogy őket Magyarországon és Szlovénián keresztül Olaszországba csempészi. 

A sikeres fuvarért cserébe a férfi 2.000 eurót kapott volna, azonban a rendőrök az M7 autópálya Somogy vármegyei szakaszán intézkedés alá vonták, majd az őrizetbe vétele után az ügyészség indítványára a letartóztatását is elrendelték.

A Marcali Járási Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította a Marcali Járásbíróság elé. A 2022 májusában megtartott tárgyaláson a bíróság az ügyészi váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, akit ezért 3 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélt, illetve 7 évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet jogerős.

(A fényképeket a Marcali Rendőrkapitányság készítette a rendőri intézkedés során.)

Címkék: embercsempész, migráns, elfog, autópálya, illegális, rendőr, kék hírek