A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki dühében azért törte el a sértett könyökét, mert megpróbálta számonkérni a modora miatt.    

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2022 áprilisában Kaposvár egyik félreeső utcájában közlekedett az autójával, amikor a sértett intett neki, hogy álljon meg. A vádlottat megállító férfinak az volt a célja, hogy a fiának előző nap mondottak miatt felelősségre vonja a terheltet, aki azonban ettől rendkívül indulatossá vált, és egy körülbelül 80 centiméter hosszúságú feszítővassal a kezében szállt ki az autóból. 

Az eseményeket egy térfigyelő kamera rögzítette, a felvétel az alábbi képre kattintva érhető el: 

A dühös vádlott ezt követően a pajszerrel támadt áldozatára, és olyan erővel ütötte meg a könyökét, hogy az egyből eltörött, és később is csak maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyult. A további bántalmazásnak az vetett véget, hogy a sértett rokonai a helyszínre érkeztek, így a vádlott végül elhajtott. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a férfival szemben végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Címkék: könyök, feszítővas, fogyatékosság, eltör, megver, kék hírek