A Fonyódi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a hatvanas éveiben járó férfit, aki ittasan kötekedett egy vendéglátóhelyen, valamint a pultos nőt is bántalmazta.

A vád lényege szerint a vádlott 2023 márciusában a kora reggeli órákban szeszes italt fogyasztott, ezért már ittasan érkezett a fonyódi kávézóba. 

A férfi alkoholos italt kért és az üzlet elé ment meginni a rendelését. Ekkor érkezett a kávézóhoz egy országos ételkiszállító cég alkalmazottja, aki az ott dolgozók ebédjét hozta. A vádlottnak ez nem tetszett, ezért dühösen odaszólt a futárnak és a férfi után ment a kávézóba.

a felhasznált fotót a fonyódi rendőrök készítették
a felhasznált fotót a fonyódi rendőrök készítették

Az ittas terhelt az üzlethelyiségben tovább kiabált, majd miután az ételszállító a személyzeti bejárón át távozott, a férfi újra a vendégtérbe indult. A kávézó alkalmazottja azonban be akarta csukni a vádlott előtt az ajtót, ami miatt az agresszív férfi kis erővel megrúgta és megütötte a nőt.

Az ügyészségi indítvánnyal egyezően a Fonyódi Járásbíróság próbára bocsátotta a büntetlen előéletű és cselekményét megbánó vádlottat.

Címkék: Fonyód, kávézó, ittas, balhé, részeg, Balaton, kék hírek