Barcsról, Nagyatádról, Csurgóról, Iharosberényből, Siófokról, Bodrogról és Kaposvárról érkeztek rajzok az idei alkotói pályázatra. A négyfős zsűri a több száz mű közül választotta ki a legkreatívabbakat.

312 iskolás szemén át elevenedett meg a tűzoltók hivatása, amelyet a Somogy Vármegyei Tűzmegelőzési Bizottság által felkért szakemberek értékeltek. A fiatalok közül az alsó tagozatos diákok okoztak komoly fejtörést Szabó Dóra, rajztanárnak, Őszi Zoltán meseillusztrátornak, Vincze Márton karikaturistának és Lang Róbert fotóriporternek. A 6 és 10 év közötti korosztályból ugyanis 225 alkotás közül kellett kiválasztaniuk a három legjobbat.


a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az idei pályázat célja az volt, hogy az iskolások kreatív alkotásokon keresztül mutassák be a tűzvédelem fontosságát, a lakástüzek megelőzését, középpontba állítva a füstérzékelőt. Hogy kinek az ötletesen elkészített, tűzvédelem jelentőségét hangsúlyozó műve jutott tovább az országos megmérettetésre, az a májusi eredményhirdetésen kiderül.

Címkék: lakástűz, zsűri, alkotás, rajz, tűz, katasztrófavédelem, pályázat, Somogy, kék hírek