A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki megfenyegette és bántalmazta alkalmi partnerét, majd egy sporttáskányi értékkel távozott a lakásából. 

A vád szerint a húszas éveiben járó férfi 2022 szeptemberében egy kaposvári éjszakai szórakozóhelyen ismerkedett meg a sértettel, majd ezt követően annak közeli lakására mentek. Az együttlétért a vádlott ezután 40 ezer forintot követelt a sértettől, aki csupán 10 ezer forintot tudott átadni a férfinak. 

A vádlott ezért nagy erővel megrángatta a nála idősebb és jóval gyengébb fizikumú sértettet, és meg is fenyegette azzal, hogy csak akkor nem fogja megverni vagy megölni, ha a különbözet ellentételezéseként magával viheti bizonyos értéktárgyait. Erre tekintettel a rabló hordozható hangszórókkal és értékes kerámiaszobrokkal töltött meg egy sporttáskát, de a sértett több ruhadarabját és esernyőjét is magával vitte, amikor pedig a sértett kérlelte a vádlottat, hogy ne vegye el az értékeit, a férfi az elvett esernyővel ütötte fejbe áldozatát.

a bántalmazáshoz használt esernyőről a fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette
a bántalmazáshoz használt esernyőről a fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette

Bár a vádlott ezt követően távozott a helyszínről, a sértett feljelentése alapján a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.  

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

Címkék: esernyő, szex, egyéjszakás, partner, rablás, kék hírek