A Siófoki Járási Ügyészség csoportosan elkövetett rablás bűntette, kifosztás bűntette, különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat azokkal a fiatal nőkkel és élettársaikkal szemben, akiknek az ügyében nemrég hirdetett ítéletet a Siófoki Járásbíróság.  

A vádirat lényege szerint az egyik nő prostitúciós tevékenység végzése végett érkezett 2021 augusztusában Siófokra, akit pár nap múlva követett élettársa, annak húga és párja is. A vádlottaknak szállása nem volt, ezért nagyrészt Siófok közterületein tartózkodtak.

A két nő azonban egyik este annyira összeveszett, hogy a Millenium parkban percekig kiabáltak, kölcsönösen tépték egymást, cselekményüket a rendőrjárőröknek kellett megfékezni.

Pár óra múlva a fiatalabb nő és élettársa két sértettel került szóváltásba a Fő téren, akikkel szemben erőszakosan léptek fel, lökdösni és ütlegelni kezdték őket, a férfi a rollerjüket és a kerékpárjukat is feléjük dobta. A kitartó vádlottak továbbra sem hagyták abba a sértettek inzultálását, és amikor az ittasága miatt egyikük a földre esett, mindketten fejbe rúgták. Kis idő elteltével csatlakoztak hozzájuk társaik is, a férfiak többször nagy erővel ököllel sorozták meg a védekezni már nem tudó sértetteket, majd végül az idősebb nő elvette egyikük pénztárcáját.

Az egyik garázdaságot rögzítő köztéri kamera felvétele az alábbi képre kattintva érhető el:

A vádlottak ámokfutása ezzel nem ért véget, a hajnali órákban a két nő megtámadt egy egyedül hazafelé tartó, 70-es éveiben járó férfit - miközben az egyik férfi társuk figyelésével biztosította a rablás elkövetését -, akinek addig rángatták a válltáskáját, amíg annak csatja elszakadt és a táskát erősen szorító, de egy vádlotti lökés miatt a térdeire eső sértett már nem tudta azt megtartani.

A terheltek cselekményükkel egyéb értékek és iratok mellett több mint 100 ezer forint készpénzt szereztek meg, mivel a sértettnél volt a munkájából származó keresete.

A Siófoki Járási Ügyészség vádemelése folytán bírósági ügyszakba került bűnügyben nemrég hirdetett elsőfokú ítéletet a Siófoki Járásbíróság, melyben érdemben az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek az azóta is letartóztatásban lévő vádlottakat, akik közül a rablásokban is közreműködő két nővel és egy férfival szemben 7 és 9 év közötti fegyházbüntetést, míg a negyedik férfival szemben 3 év börtönbüntetést szabott ki. 

Címkék: rabol, prostituált, börtön, kifoszt, Siófok, verekedés, Balaton, kék hírek