A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat azzal a húszas éveiben járó férfival szemben, aki személyautójával felhajtott egy vasúti hídra, amivel veszélyeztette a vonatközlekedést.   

A vádlott 2022 júliusában Somogyszentpálról akart Pálmajorba menni a munkája miatt, és úgy gondolta, hogy a környékbeli földutakon gyorsabban eljut a céljához. Nem számolt azonban azzal, hogy a választott útvonalát keresztezi a Nyugati övcsatorna, melyen a Balatonfenyvesi kisvasútnak épített vasúti hídon lehet átjutni.

A férfi ennek ellenére személygépkocsijával ráhajtott a vasúti sínre azért, hogy sínpárt „megközölve” a Nyugati övcsatorna felett átívelő betonhídon átmenjen, azonban nem vette észre a mintegy 20 méter távolságból érkező vasúti szerelvényt. A mozdonyvezető rögtön észlelte a veszélyt, ezért hangjelzés mellett vészfékezte a szerelvényt, illetőleg a vádlott is megpróbált letolatni a vasúti sínről, azonban az ütközést már nem tudták elkerülni, ezért a motorvonat az elejével a töltésre lökte a vádlott autóját. A szerencsés kimenetelű balesetben senki nem sérült meg, viszont a vonatban és az autóban anyagi kár keletkezett. 

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

(a fényképeket a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során)

Címkék: híd, ütközés, vasút, vonat, baleset, kék hírek