A Somogy Vármegyei Főügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a húszas évei végén járó, Tab környékén élő nővel szemben, aki megölte újszülött gyermekét.

A vádlott házasságban élt és három kiskorú gyermeket nevelt, ennek ellenére várandóságát eltitkolta a férje elől, majd 2022 októberében a családja által korábban lakott ingatlan udvarán egészséges, kifejlett fiú gyermeknek adott életet. 

A szülést követően a vádlott a kiskorú sértett nyakára egy ruhadarabot tekert, majd azzal megfojtotta. Ezt követően a vádlott a holttestet egy törölközőbe, majd egy szemeteszsákba helyezte, a holttestet tartalmazó zsákot az ingatlanon található lakatlan házban elrejtette, a házat pedig kulccsal bezárta.

a fényképet a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság készítette a helyszíni szemle során
a fényképet a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság készítette a helyszíni szemle során

A bűncselekmény az eset másnapján jutott a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság tudomására. A nyomozók a bűncselekmény nyomainak felfedezését követően a vádlottat nyomban őrizetbe vették, majd az ügyészség indítványt tett a vádlott letartóztatására.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő nővel szemben végrehajtandó fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.  

Címkék: megfojt, újszülött, csecsemő, emberölés, gyilkosság, börtön, vád, kék hírek