A Kaposvári Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a negyvenes éveiben járó nővel szemben, aki három gyerekkorúval - köztük a saját gyermekével - követett el vagyon elleni bűncselekményt egy kaposvári üzletben.

A nő a gyerekekkel 2022 augusztusában érkezett busszal egy környékbeli kisvárosból vásárlási céllal Kaposvárra. Az egyik ruházati boltban a vádlott rábeszélte a lányokat, hogy az üzletből lopjanak el különböző ruhaneműket, miután azokból kiszakították az áruvédelmi eszközöket.

a fényképet a kaposvári rendőrök készítették az üzlet irodájában a lopott termékekről
a fényképet a kaposvári rendőrök készítették az üzlet irodájában a lopott termékekről

A terhelt és a gyerekkorú elkövetők első alkalommal közel 20 ezer forint értékű termékekkel távoztak fizetés nélkül, majd felbátorodva attól, hogy nem vették észre őket, két nap múlva lopási szándékkal újra megjelentek az üzletben.

Másodszorra az elkövetőknek már nem volt szerencséje, mivel a boltból való távozáskor bejelzett az áruvédelmi kapu, így az elrejtett összesen 39 ezer forint értékű ruhákat és bizsu termékeket már nem tudták eltulajdonítani.

Címkék: ruha, gyermek, anya, bolt, család, lop, tolvaj, kék hírek