A Kaposvári Járási Ügyészség szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a legértékesebb alkatrész elvétele érdekében szétvágta egy autó kipufogórendszerét.

A vád szerint a büntetett előéletű, negyvenes éveiben járó férfi 2022 januárjában Kaposvárra érkezett, majd úgy akart pénzhez jutni, hogy egy félreeső utcában az egyik parkoló autó alá mászott, és a nála lévő fűrésszel levágta annak katalizátorát. 

a fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette
a fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette

A vádlott terve azonban kudarcba fulladt, mivel a levágott katalizátorból a nemesfémeket is tartalmazó kerámiabetét már hiányzott, a bűncselekmény elkövetésének helyszínén hátrahagyott nyomok szakértői vizsgálatának eredményeképpen pedig a kaposvári nyomozók azonosítani is tudták a férfit, aki a kihallgatása során a bűncselekmény elkövetését beismerte. 

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. 

Címkék: kipufogó, katalizátor, büntetett előélet, lop, tolvaj, kék hírek