A Siófoki Járási Ügyészség lopás vétsége, illetve kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki 13 és 16 éves gyermekeit is magával vitte, amikor bűncselekményt követett el. 

A vád szerint a harmincas éveiben járó nő 2021 októberében két kiskorú gyermekével együtt, lopási szándékkal indult az idős sértett házához, majd a kerítésen átmászva közösen osontak be az egyik szobába, ahol élelmiszereket és dohányt pakoltak a magukkal vitt szatyrokba. Miután az egyik szatyrot már átdobták a kerítésen, az nő az utcáról várta meg, amíg gyermekei a másik két csomagért is visszamentek, végül távoztak a helyszínről. 

a felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a szemle során készítette
a felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a szemle során készítette

A sértett feljelentését követően a nyomozók rövid időn belül azonosították az elkövetőket, akik közül azonban a 13 éves fiú – életkorára tekintettel – nem büntethető, idősebb lány testvérével szemben pedig az ügyészség az eljárás feltételes ügyészi felfüggesztéséről rendelkezett. Édesanyjuknak ugyanakkor a lopáson túlmenően a kiskorú gyermekei erkölcsi fejlődésének veszélyeztetése miatt is felelnie kell. 

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. 

Címkék: kiskorú, anya, veszély, lop, tolvaj, kék hírek