Egy hatvan négyzetméteres családi ház egyik szobája égett szombat éjszaka Bolhón, a Kossuth utcában. A barcsi és a nagyatádi hivatásos tűzoltók két vízsugárral előbb körülhatárolták, majd eloltották a lángokat.

Az egységek az átizzott födémet visszahűtötték, valamint ventilátorral eltávolították a füstöt az épületből. A munkálatok közben kihoztak a házból egy gázpalackot is, amelyet hőhatás ért.

Teljes terjedelmében égett egy parkoló személyautó motor- és utastere vasárnap délelőtt Kaposváron, a Vásártéri úton. A város hivatásos tűzoltói a lángokat rövid idő alatt, egy vízsugárral elfojtották, majd visszahűtötték a felhevült karosszéria-elemeket. Az eset során senki sem sérült meg.

Tűz ütött ki egy kétszintes házban hétfőre virradó éjjel Kaposvár külterületi részén, a Desedán, a Jegenye utcában.

A konyhában felcsapó lángok átterjedtek a teraszra és az emeleti részre is. A város hivatásos tűzoltói a lángokat négy vízsugárral oltották el és az épületből kimentettek egy macskát is. Az épület falai kormozódtak, de az eset során senki sem sérült meg.  

A somogyi megyeszékhely 48-as Ifjúság útján álló négy emeletes társasház egyik lakásában hétfőn hajnalban csaptak fel a lángok. A kaposvári és a dombóvári hivatásos, valamint a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóit riasztották a helyszínre.

Az egységek kéziszerszámokkal felfeszítették a bejárati ajtót, majd megfékezték a lángokat, amelyek átterjedtek a tetőszerkezetre is. A lakásban, amely füsttel telítődött, senki sem tartózkodott. Az épület átvizsgálását és átszellőztetését követően a társasház lakói visszatérhettek otthonaikba.

(a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei)

Címkék: riaszt, lakás, tűzoltó, ház, láng, tűz, Somogy, kék hírek