A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki késsel támadt rá haragosára egy Somogy megyei szociális otthonban.  

A vádirat szerint a szociális otthonban élő férfit dühítette, hogy a sértett rendszeresen felkeresi a szobatársát, mivel azt feltételezte, hogy a sértett lop a szobájukból. A vádlott ezért, amikor a férfi ismételten megjelent a szobájukban, szidalmazni kezdte őt, majd pofon ütötte, mire a sértett védekezésként az ágyra lökte az indulatos férfit. 

A vádlott ezt követően az ágy melletti szekrényből elővette a 8 cm pengehosszúságú kését, és hadonászó mozdulatokkal elindult a sértett felé, miközben megöléssel fenyegette. A sértett ezalatt kihátrált az ajtón, majd azt be akarta húzni maga után, azonban a vádlott a még mindig 20-25 cm-es ajtórésen, egy felülről lefelé irányuló kaszáló mozdulattal a másik férfi irányába szúrt. A sértett ezt észlelve az ajtót befelé, a vádlott teste irányába tolta azért, hogy a vádlott kezét elüsse, ugyanakkor a szúrás így is elérte a szegycsontja tájékán.

A sértett a vádlott támadása során ugyan csak könnyű sérülést szenvedett, azonban – az eredményes védekezés hiányában - fennállt a lehetősége nyaki ideg- vagy érsérülés, illetőleg mellűri szervsérülés kialakulásának, ami életveszélyes állapotot eredményezhetett volna. 

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

(A fényképeket a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során.)

Címkék: szociális otthon, szúr, életveszély, vita, kés, kék hírek