null

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette miatt emelt vádat azzal a siófoki fiúval szemben, aki egy kisgyerek 500 forintját fenyegetéssel szerezte meg. A vádirat szerint a vádlott és barátai 2022 májusában egy siófoki játszótéren tartózkodtak, amikor arra ment a 11 éves sértett is.

A fiúk megszólították a gyermeket, majd élcelődő kifejezéseket tettek rá. A sértett ekkor még nem ijedt meg a társaságtól, hanem a közeli boltba tért be vásárolni, azonban kis idő múlva a vádlott és csapata is megjelent az üzletben. A terhelt ismét gúnyolni kezdte a kisfiút és látta azt is, hogy a sértett a fizetésnél visszakapott 500 forintot.

A vádlott a pénz megszerzése érdekében követi kezdte a gyermeket, aki hiába futott el előle, a gyorsabb fiú hamar utolérte. A terhelt ekkor erélyesen felszólította a sértettet, hogy adja át pénzét és hogy követelésének nagyobb nyomatékot adjon, a közelben lévő barátai felé azt kiáltotta, hogy megüsse-e a gyermeket.

A sértett a vádlott agresszív fellépése miatt sírva fakadt és tartva attól, hogy a nagyobb és erősebb fiú bántalmazni fogja, félelmében átadta 500 forintját a terheltnek.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a vádlottal szemben javítóintézet alkalmazására tett indítványt.

Címkék: rablás, ügyészség, siófok, kék hírek