A Kaposvári Járási Ügyészség maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a hatvanas éveiben járó kaposvári férfival szemben, aki figyelmetlenségből elütötte az előtte zebrán, szabályosan áthaladó gyalogost.

A vádirat szerint a férfi 2022 februárjában a nappali órákban Kaposváron, a Zselici úton a Berzsenyi úti felüljáró felől az Iszák utca irányába közlekedett személygépkocsijával. A vádlott ugyan a megengedett sebességgel haladt az útszakaszon, de a kijelölt gyalogátkelőhelyet figyelmetlenül közelítette meg, és nem vette észre az előtte balról-jobbra, megfelelő körültekintés után szabályosan áthaladó sértettet, akit az autójának elejével elütött.

a fényképet a nyomozó hatóság készítette
a fényképet a nyomozó hatóság készítette

A súlyos kimenetelű balesetben a sértett összetett mellkas-, medence- és lábszársérülést szenvedett, amelyek maradandó fogyatékosság hátrahagyásával gyógyultak. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfival szemben felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: gyalogátkelő, fogyatékosság, elüt, zebra, gázol, súlyos, gyalogos, sérül, kék hírek