A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei a szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrizték a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak szombaton.

Az elsőként Finnországban alkalmazott intézkedés lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetik alá. Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, velük szemben eljárás indul. Az akció ideje alatt a járőrök 289 gépjárművezetőt ellenőriztek, amelynek során egyetlenegy sofőrnél merült fel az ittasság gyanúja.

A rendőröknek mindamellett többek között biztonsági öv hiánya, szabálytalan előzés, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt összesen 29 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést két civil gépkocsi, három járőrautó és egy drón segítette.

Címkék: drón, ellenőrzés, rendőrség, siófok, kék hírek