A Nagyatádi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt nyújtott be vádiratot azzal a csurgói férfival szemben, aki egy vendéglátóhelyen vette el alvó ismerőse pénzét. 

A vád szerint a negyvenes éveiben járó vádlott 2022 júniusában már a délelőtti óráktól kezdődően szeszes italt fogyasztott az egyik csurgói presszóban, ezért a délutáni órákra erősen leittasodott.

A férfi a vendéglátóhely teraszán észrevette, hogy a szintén erősen ittas ismerőse az asztalra dőlve elaludt. A vádlottnak tudomása volt arról, hogy a sértett nagyobb összegű készpénzt tart magánál, ezért kivette az alvó férfi pénztárcáját a nadrágzsebéből, majd abból közel 100 ezer forintot és a sértett bankkártyáját tulajdonította el.

a nagyatádi rendőrök a felhasznált képet a vádlott által elvett készpénzről készítették annak lefoglalása során
a nagyatádi rendőrök a képet a vádlott által elvett készpénzről készítették annak lefoglalása során

A kifosztást követően a vádlott tovább akart italozni, azonban kötekedő viselkedése és ittas állapota miatt nem szolgálták ki. Az indulatos férfi ettől még inkább dühös lett és egy poharat lesöpört a pultról, üres poharakkal teli tálcát kapott fel és dobott egy másik asztalra, hamutartókat hajított a terasz melletti közterületre, végül a még mindig alvó ismerőse fejét felemelte és kis erővel beleverte az asztal lapjába.

A férfi randalírozásának a presszó vezetője által értesített rendőrök vetettek véget. 

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a korábban már büntetett vádlottal szemben.

Címkék: kötekedik, kifoszt, presszó, Csurgó, részeg, kék hírek