A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a kaposvári férfit, aki azért húzta-rángatta késsel a kezében volt házastársát az utcán, mert a nő nem akart vele beszélgetni.

A terhelttel a sértett már korábban megszakította életközösségüket, 2022 januárjában hivatalosan is elváltak, azonban a férfi nem tudott belenyugodni a döntésbe.

A vádlott pár napja tudomást szerzett arról, hogy volt asszonya visszatért a szüleihez Kaposvárra, ezért egyből felkereste a nőt. A sértett határozottan megkérte a férfit, hogy hagyja békén, de az ekkor már indulatos vádlott a nála lévő késsel a sértettet fenyegetni kezdte, majd a nőt kezénél fogva az utcára húzta.

A sértett a közterületen is próbált szabadulni a vádlott szorításából, azonban a férfi nem engedte el, hanem továbbra is közeli otthona felé rángatta. A nőnek végül az utcán tartózkodók segítettek, így visszatérhetett szülei házába, ahonnan értesítette a rendőrséget.

A kaposvári rendőrök rövid időn belül a helyszínre érkeztek, az elkövetőt őrizetbe vették, akit a Kaposvári Járási Ügyészség az őrizet 72 órás időtatama alatt bíróság elé állított.

A Kaposvári Járásbíróság a vádlottat három év börtönbüntetésre és három év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Címkék: bántalmazás, ügyészség, kaposvár, kék hírek