A Marcali Járási Ügyészség lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki egy Marcaliban lévő bolt ablakának többszöri betörésével jutott szeszesitalhoz. 

A vádlott - akit vagyoni elleni bűncselekmények elkövetése miatt korábban már marasztalt a bíróság és felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt állt – 2022 áprilisában az esti órákban összeveszett élettársával. A szóváltást követően az asszony elküldte otthonról a férfit, aki még hajnalban sem tért haza, hanem elhatározta, hogy alkoholt fog szerezni.

A vádlott a hajnali órákban így megjelent a Marcaliban található kisboltnál és könyökével betörte azt az ablakot, amelynek túloldalán a sértett a kis kiszerelésű szeszesitalokat tartotta. A férfi 48 darab alkoholterméket tulajdonított el, amelynek nagy részét közvetlenül a lopás után megitta.

a felhasznált képet a marcali rendőrök készítették az egyik szemle során
a felhasznált képet a marcali rendőrök készítették az egyik szemle során

A terhelt 2022 májusában ismét a bolthoz ment, ekkor egy téglával törte be az üzlet ablakát, és hasonlóan a korábbi lopáshoz, ez alkalommal is több szeszesitalt vitt el, melyeket ugyancsak elfogyasztott.

A lopás elkövetési értéke összesen 57.400 forint volt, amelynek kis hányada térült meg, mivel a rendőrök pár üveg italt lefoglaltak a vádlottól.

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a bűnismétlés veszélye miatt letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Címkék: szesz, kisbolt, büntetett előélet, ital, élettárs, Marcali, betör, lop, tolvaj, kék hírek