A Siófoki Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a Tolna megyei férfit, aki Siófok belvárosában garázdálkodott.

A harmincas éveiben járó terhelt 2022 júliusában, a hajnali órákban egy siófoki étteremben tartózkodott, amikor szóváltásban került az ott italozó egyik vendéggel. Az indulatos vádlott azonban a szóbeli veszekedést nem hagyta annyiban, hanem a sértettet maga előtt tolva a sétányra vezette, ahol kétszer ülepen rúgta, majd arcon ütötte, amitől a férfi a földre esett.

A vádlott ugyan elment a sértett közeléből, de aztán meggondolta magát és a nehézkesen felkelő férfi bántalmazását tovább folytatta, amikor nagy erővel ismét megütötte. Ettől az ütéstől az ittas férfi újra a földre esett és elvesztette eszméletét. 

A bűncselekményt az egyik vendéglátóhely biztonsági kamerája rögzítette, amelynek felvétele az alábbi képre kattintva tekinthető meg:

A terhelt segítség helyett még egyszer belerúgott az eszméletlen férfiba, majd sorsára hagyta, a sértettet szemtanúk térítették magához.

Az elkövetőt a járőrök rövid időn belül azonosították és előállították a Siófoki Rendőrkapitányságra.

A Siófoki Járásbíróság a vádlottat hat hónap fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását egy év hat hónapra felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Címkék: vendéglátóhely, térfigyelő, kamera, ittas, Balaton, verekedés, Siófok, kék hírek