A Somogy Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó kaposvári férfival és a neki segédkező két nővel szemben, akik nehéz sorsú fiatal lányokat bírtak rá prostitúciós tevékenység folytatására.

A férfi 2018-ban ismerkedett meg a fiatalabb, korábban állami gondozásban nevelkedett női vádlottal, akivel - a kiegyensúlyozatlan életvezetését és rendezetlen személyi körülményeit kihasználva - egy látszólagos élettársi kapcsolatot alakított ki azért, hogy őt a közvetlen befolyása alatt tartsa. A férfi ezt a hatalmi viszonyt kihasználva rábírta a nőt arra, hogy prostituáltként tevékenykedjen, és az ebből származó pénzt adja át neki.

A férfi a prostitúció kihasználásából származó jövedelmének növelése érdekében később megállapodott a másik, idősebb nővel, aki vállalta, hogy olyan kiszolgáltatott élethelyzetben lévő, elsősorban intézeti nevelt fiatal lányokat toboroz a számára, akik hajlandóak prostitúciós tevékenységet folytatni. Az áldozatok behálózásába a férfi bevonta az élettársát is, aki önként közreműködött a sértettek szexuális célzatú kizsákmányolásában azzal, hogy igyekezett meggyőzni őket arról, hogy dolgozzanak prostituáltként a férfinak.

A vádlottak ennek megfelelően négy kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal lányt - akik közül ketten még kiskorúak voltak - igyekeztek ilyen irányú tevékenység végzésére rábírni. A megkörnyékezett sértettek közül végül ketten hosszabb-rövidebb ideig prostituáltként tevékenykedtek a férfi irányítása alatt úgy, hogy az abból származó bevételt neki átadták.

A vádlottakra végül 2021 májusában a Terrorelhárítási Központ bevonásával csaptak le a somogyi rendőrök, akik közül a férfi azóta is letartóztatásban van. A vádlottak elfogásáról készült egy rendőrségi videófelvétel is:

A Somogy Megyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a korábban már büntetett férfival és a két nővel szemben egyaránt fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Címkék: kizsákmányol, prostituált, állami gondozott, szexuális, büntetett, elfog, kék hírek