A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt gyorsított eljárásban – a bűncselekmény elkövetését követő második napon – állította bíróság elé azt a két férfit, akik összeverekedtek Kaposvár belvárosában.

Az ötvenes éveiben járó vádlott 2022 augusztusában a kaposvári sétálóutca közelében található parkba érkezett, ahol szóváltásba keveredett egy másik, húszas éveiben járó férfival. Ennek során a vádlottak előbb ököllel ütötték egymást, majd a fiatalabb férfi többször megrúgta a vitapartnerét, aki azonban nem hagyta annyiban, és később újból a másik vádlottra támadt.

Az eseményeket észlelve az egyik járókelő értesítette a rendőrséget. Bár a járőrök kiérkezésekor a vádlottak már abbahagyták a verekedést és távoztak a helyszínről, a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és őrizetbe vették az elkövetőket, akik ellen a Kaposvári Járási Ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt.

A Kaposvári Járásbíróság a 2022. augusztus 17-én megtartott tárgyaláson a váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és az idősebb férfival szemben 170 óra közérdekű munkát, míg a többszörösen büntetett előéletű fiatalabb férfival szemben nyolc hónap fogházbüntetést szabott ki, egyúttal két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától és elrendelte két korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetésének végrehajtását is. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosítás, az egyik vádlott pedig enyhítés végett jelentett be fellebbezést, így az nem jogerős.

Az esetről készült videót ide kattintva nézhetik meg.

Címkék: belváros, verekedés, videó, kék hírek, kaposvár