Egy személyautó motor- és utastere kapott lángra szombat délután Siófokon, a Honvéd utcában. A város hivatásos tűzoltói két, habosított vízsugárral, rövid idő alatt elfojtották a lángokat. A jármű két utasa időben elhagyta a gépkocsit, így nem sérültek meg. 


fotók: Siófok HTPfotók: Siófok HTPfotók: Siófok HTPfotók: Siófok HTPfotók: Siófok HTP
fotók: Siófok HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy kaposvári lakásban. A lakók hazaérkezéskor arra lettek figyelmesek, hogy a készülék jelez, ezért kinyitották az ablakokat és azonnal hívták a tűzoltókat. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a zárt ablakok mellett egészségre ártalmas gázkoncentrációt mértek a konyhában. A kéményseprő megállapította, hogy a kémény állapota megfelelő, viszont a gázkazán karbantartást igényel. 

A szombat esti vihar megtépázta az útmenti fákat Somogyban is. Igalban egy letört faág akadályozta a közúti közlekedést, ahogy a Kisbárapáti és Bonnya között közlekedő vonat újtát is egy letört faág állta el. Enyingen a gyalogos forgalomra jelentett veszélyt egy magasban lógó, lehasadt faág, amíg a tűzoltók azt el nem távolították. 

Fának hajtott egy személyautó szombat este a 67-es főúton, Zselicszentpál és Simonfa között. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amelynek vezetőjét a mentők a helyszínen ellátták. 

A vasárnap reggel a motorfűrészek hangjára ébredhettek a balatonbogláriak, a tűzoltók beavatkozása egy járdára dőlt fa miatt volt indokolt. A marcali és a siófoki hivatásos tűzoltók szintén letört faágak eltávolításával indították a hét utolsó napját. 

Vasárnap délelőtt az egyik balatonboglári üzlet parkolójában történt balesethez is riasztották a helyi önkormányzati tűzoltókat. Egy személyautó sofőrje menet közben rosszul lett és fának ütközött. A tűzoltók áramtalanították a járművet, majd letolták azt a parkolókat elválasztó szigetről.

Az esti órákban letért az útról, a fák közé hajtott és az oldalára borult egy gépkocsi a 68-as főúton, Somogytarnóca és Csokonyavisonta között. A személyautóban négyen utaztak, hárman a baleset után ki tudtak szállni a kocsiból. A jármű két fa közé szorult, ezért a barcsi hivatásos tűzoltók rögzítették azt, amíg a sofőrt a mentők megvizsgálták, majd a tűzoltókkal közösen kiemelték az autóból. A mentők a gépkocsi minden utasát kórházba szállították. 

Címkék: műszaki mentés, tűzoltó, láng, riasztás, hétvége, baleset, kék hírek