A Marcali Rendőrkapitányság bűnmegelőzési és áldozatvédelmi szakemberei, valamint a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság toborzói a hasznos tanácsok mellett játékos feladatokkal hívták fel a strandon fürdőző, pihenő állampolgárok figyelmét a nyár veszélyeire, a biztonságos fürdőzés szabályaira, a biztonságos gyalogos- és kerékpáros közlekedésre, valamint a tudatos és felelősségteljes internet használat szabályaira.

A szakemberek a vagyonbiztonságról és a nyári turisztikai idényre jellemző bűncselekmények megelőzésének lehetőségeiről, az áldozattá válás elkerüléséről is beszéltek. A megjelentek a 112-es segélyhívó szám használatával, valamint a néma segélykiáltás kézjelének megismerésével kapcsolatban is hasznos tanácsokat kaptak. Üres kézzel senki sem távozott a rendőrségi standtól, a rendőrök ajándékokkal kedveskedtek az odalátogatóknak.

Az érdeklődők tájékoztatást kaptak a Rendőrség Határvadász Ezredébe szerződéses határvadásznak történő jelentkezés lehetőségéről, a szolgálatellátásról, a jelentkezés feltételeiről és módjáról, az illetményről és az egyéb juttatások mértékéről.

Címkék: áldozatvédelem, határvadász, bűnmegelőzés, Balaton, kék hírek