A Siófoki Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki több elítélést követően sem hagyta abba a sértett nő zaklatását.

A gyanúsított 2019-ben nemi erőszak elleni bűncselekményt követett el a nő sérelmére, 2021-ben a sértett zaklatásáért ítélték el, 2022 áprilisában pedig súlyos testi sértés kísérlete miatt indult eljárás a férfival szemben.

A férfi az előzmények ellenére 2022 augusztusában ittasan ismét felkereste a sértettet munkahelyén, ahol először csak indulatos kijelentéseket tett, amiért a nő büntetőeljárásokat kezdeményezett, továbbá azt is kifogásolta, hogy nem kívánt vele szorosabb kapcsolatra lépni.

A nő tartva a férfi újabb agresszív cselekményétől, munkahelye egy hátsó helyiségébe ment és telefonon értesítette a rendőrséget.

A bejelentés alapján a rendőrök a helyszínen igazoltatni akarták a férfit, de az ellenállt az intézkedésnek. A járőrök végül megbilincselték a terheltet, aki az intézkedés során többször is megfenyegette a sértettet egyebek mellett azzal, hogy „ha kiengednek, visszajövök, kinyírlak, elvágom a torkodat”.

A Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészségi indítványnak megfelelően egy hónapi időtartamra elrendelte a kényszerintézkedést, mivel fennáll annak veszélye, hogy a gyanúsított az eljárás más résztvevőit jogellenesen befolyásolná, megfélemlítené, valamint a sértett sérelmére ismételten szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követne el.

Címkék: megerőszakol, zaklat, letartóztat, fenyeget, börtön, kék hírek