Fél hektáron égett a tarló Nagyatád külterületén hétfő délután. A tűz egy erdősávot veszélyeztetett. A területet egy helyi gazda körbetárcsázta, megakadályozva a lángok továbbterjedését. A nagyatádi hivatásos tűzoltók több vízsugárral és kéziszerszámokkal fojtották el a tüzet.

Büssüben megközelítőleg egy hektáron égett a száraz aljnövényzet. A tüzet a kaposvári hivatásos tűzoltók fékezték meg.

Nagykorpád külterületén kis területen égett az aljnövényzet, a tűz azonban melléképületek felé terjedt. A nagyatádi hivatásos tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt megfékezni a lángokat, mielőtt azok elérték volna a lakott területet.

Öreglak külterületén egy összehordott hulladékkupac égett. A füstöt már messziről látni lehetett és egy falubeli értesítette is a tűzoltókat. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók pár perc alatt elfojtották a tüzet.


fotók: Nagyatád HTPfotók: Nagyatád HTPfotók: Nagyatád HTPfotók: Nagyatád HTPfotók: Nagyatád HTP
fotók: Nagyatád HTP
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A tűzgyújtási tilalom továbbra is érvényben van az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

A tüzek megelőzése érdekében a dohányzó autósok ne dobják ki az égő cigarettacsikket az autóból, mert az út menti száraz növényzet nagyon könnyen meggyulladhat. A kirándulók ne szemeteljenek, mert az üveg- és fémhulladék amellett, hogy szennyezi a környezetet, a nap sugarait összegyűjtve tüzet is okozhat!

Címkék: tűzgyújtás, aratás, szabadtér, láng, hulladék, tűz, kék hírek