A Kaposvári Járási Ügyészség személyi szabadság megsértésével elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki hónapokon keresztül szabad mozgásában korlátozta és verte a megfélemlített asszonyt. 

A vád szerint a vádlott 2020 augusztusában ismerkedett meg a sértettel, majd pár hónap múlva hozzá is költözött Kaposvárra. Kapcsolatuk először kiegyensúlyozott volt, azonban 2021 májusától gyakran veszekedtek.

A vádlott viselkedése egyre agresszívabbá vált, a nőt már nem csak fenyegette, hanem tettlegesen is fellépett vele szemben, így nyakánál a kazánház falához szorította, valamint hálószobájukban mellkasánál fogva durván az ágyra lökte, de előfordult, hogy édesanyja házának udvarán több méteren át a földön húzta egyik kezénél fogva a sértettet.

A férfi 2021 októberében már ököllel verte az asszonyt, és az egyik látható sérülésekkel járó verés után nem engedte kimenni a kaposvári házból. A nőnek akkor sikerült a szomszédjától segítséget kérnie, amikor a vádlott a gyógyszertárba ment sebkezelő kenőcsért.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a távoltartás hatálya alatt álló férfival szemben három év börtönbüntetés és négy év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta.

(A felhasznált képet a nyomozó hatóság készítette arról az udvarról, ahol a vádlott métereken keresztül a földön húzta, rángatta a gyenge fizikumú nőt.)

Címkék: fenyeget, megver, bántalmaz, élettárs, kék hírek