A Kaposvári Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a huszonéves kaposvári férfival szemben, aki sorozatban követett el lopásokat Kaposvár területén, mígnem az egyik eset rablássá fajult.

A büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló férfi nagyobb áruházak, illetve áruházláncok üzleteire specializálódott, melyekből parfümöket, kozmetikai cikkeket, illetve drágább szeszes italokat lopott el általában egyedül, de az egyik alkalommal volt társa is.

A vádlott által elkövetett lopássorozatból szinte egyik ismert kaposvári üzletlánc sem maradt ki; sőt volt olyan sértett cég, amelynek háztartási cikkeket áruló boltjába négy alkalommal is bement lopni. 

Egy másik cég üzletéből már két alkalommal lopott sikeresen szeszes italokat a férfi, mire a bolt biztonsági szolgálata fokozottan figyelni kezdett rá, ezért amikor a vádlott a harmadik alkalommal is jött megsarcolni a boltot, a biztonsági őr még az áruház elhagyása előtt feltartóztatta őt. A lopáson tetten ért férfi előbb együttműködést színlelt, de amikor látta, hogy nem fog tudni elmenekülni, hirtelen két kézzel meglökte a biztonsági őrt, és az eladótéren keresztül kifutott az üzletből, azonban a rablásba fordult cselekmény végül nem volt sikeres, mivel a táskájába rejtett 4 üveg whisky a menekülés közben összetörött.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt, míg társával szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt.

(A vagyonőr elől menekülő vádlottról a fényképet az egyik üzlet biztonsági kamerája rögzítette.)

Címkék: biztonsági őr, menekül, tolvaj, áruház, bolt, lop, kék hírek