A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt gyorsított eljárásban, már az elkövetéstől számított második napon bíróság elé állította azt a két férfit, akik a bankkártyáját és a karkötőjét is elvették az alvó sértettnek.  

A büntetett előéletű 29 és 30 éves vádlottak 2022 júliusában Siófokra érkeztek, ahol az átbulizott éjszakát követően a hajnali órákban felfigyeltek a sértettre, aki ekkor egy padon aludt. A vádlottak ezt követően a sértetthez léptek, akinek a zsebeiben az egyikük értékek után kezdett kutatni. A vádlottak végül egy karkötőt és egy bankkártyákat tartalmazó irattartót vittek magukkal, majd egy közeli gyorsétteremhez mentek, ahol az általuk jogosulatlanul megszerzett bankkártyával fizettek. 

A siófoki rendőrök azonban néhány órán belül elfogták és őrizetbe vették az elkövetőket, akik ellen az ügyészség még az őrizetbe vétel 72 órás időtartama alatt vádat emelt.

A Kaposvári Járásbíróság a 2022. július 14-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottakat, és velük szemben 3 év 10 hónap, illetőleg 3 év 6 hónap végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltás szabott ki, az általuk okozott kár erejéig pedig vagyonelkobzást is elrendelt. 

Címkék: kifosztás, siófok, rendőrség, kék hírek