A 68-as főúton közlekedett szerda délután az az autós, aki jelezte a megyei műveletirányítási központba, hogy Segesd és Böhönye között hatalmas lángokkal ég a lábon álló gabona.

Egy több mint hatvan hektáros gabonatábla közepén csaptak fel a lángok, a böhönyei tűzoltók kiérkezésekor a tűz már mintegy ötszáz méter hosszan pusztított. A közelben dolgozó munkagépek azonnal a tűzoltók segítségére siettek és elkezdték körbetárcsázni a lángokban álló területet.


a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Hamarosan újabb tűzoltóegységek érkeztek a helyszínre Nagyatádról, Marcaliból és a közeli Segesdről is. A munkálatokat négy munkagép is segítette.

A tűz elért egy trágyahalmot is, amelyet a tűzoltók átforgattak és eloltották az izzó részeket. Mintegy két óra leforgása alatt sikerült megfékezni a tüzet és megmenteni a búzatábla kétharmadát, megközelítőleg húsz hektárt emésztettek fel a lángok.

Címkék: gabona, Segesd, 68-as, tűz, kék hírek