Hagyományteremtő szándékkal, 2019-ben nyitotta meg kapuit a nyári katasztrófavédelmi ifjúsági tábor a balatonföldvári NARO Campingben. Idén már negyedik alkalommal köszöntötték az ország minden pontjáról érkező kiskamaszokat a somogyi tűzoltók.

A katasztrófavédelmi ifjúsági tábor az előző évek hagyományait folytatva idén is programok széles választékával nyitotta meg kapuit június 19-én Balatonföldváron. A katasztrófavédelemnél dolgozó kollégák gyermekei hat héten keresztül izgalmas és vidám programokban vehetnek részt.

A táborban heti váltásokban lesz lehetőség a gondtalan és élménydús nyaralásra. A hét első napján tűzvédelmi ismereteiket bővíthették a táborozók a siófoki hivatásos tűzoltóknak és a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatnak köszönhetően. Konyhatűz bemutató után a fiatalok próbára tehették tájékozódó képességüket a füsttel teli sátorban. Sőt a modern technika segítségével kicsik és nagyok egy élethű lakástűz kellős közepébe is csöppenhettek és a virtuális világban együtt menekülhettek a bajba jutott lakókkal.

S ha már strandidő, akkor másképp nem is zárulhatott a tűzmegelőzési program, mint egy fergeteges habpartival. A hét folytatásában pedig a klasszikusnak számító balatoni élmények mellett számtalan színes program, csoportos foglalkozás várja a gyerekeket.

Címkék: tábor, katasztrófavédelem, tűzoltó, Balaton, kék hírek