Huszonnégy segélykérő hívás érkezett a hétvége folyamán a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába. Tizennégy esetben tűzesethez, hét alkalommal műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, háromszor pedig tévesen riasztották az egységeket.

Szombatra virradó éjjel kigyulladt egy személyautó az M7-es autópálya balatonkeresztúri pihenőjében. A sofőr éppen a benzinkúton tartózkodott, amikor észrevette, hogy lángok csaptak fel a kocsiból. Egy porral oltóval megpróbálta eloltani a tüzet, de nem járt sikerrel. A marcali hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a gépkocsi már teljes terjedelmében lángolt. A tüzet két habosított vízsugárral sikerült az egységnek eloltani. 

Szombat hajnalban balesethez riasztották a barcsi tűzoltókat. Egy személyautó letért az útról, árokba hajtott és kidöntött egy lámpaoszlopot, valamint a települést jelző táblát Barcs határában. Az autóban négyen utaztak, a mentők mindannyiukat kórházba szállították.  

Zamárdiban egy szálloda szaunájánál beizzott a lambéria és mögötte a fal szombat este. A helyszínre a siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik átvizsgálták a füsttel teli wellness részleget, megbontották a lambériát és eloltották az izzó részeket. Miután az egységek átszellőztették az épületet, a százharminchárom vendég visszatérhetett szobájába. 

Szalagkorlátnak ütközött egy utánfutót vontató személyautó az M7-es autópálya 118-as kilométerénél, Kőröshegy közelében, a főváros felé vezető oldalon, szombat este. A műszaki mentést a siófoki hivatásos tűzoltók végezték, amelynek ideje alatt a forgalom zavartalanul haladt, mert a gépkocsit és az utánfutót az egységek a leállósávba vontatták.


A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeiA Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Egy út szélén álló trélernek ütközött egy személyautó Kaposfőn, a Kossuth Lajos utcában vasárnap délután. Az autóban hárman utaztak, közülük két sérültet a mentők kórházba szállítottak. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. 

Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Siófok térségében hajtott árokba egy személyautó a hét utolsó napján este. A balesethez siófoki hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit. 

Címkék: riasztás, olt, hétvége, láng, baleset, tűz, Somogy, kék hírek