A Kaposvári Járási Ügyészség bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal az 51 éves török férfival szemben, aki hét illegális bevándorlónak nyújtott segítséget az államhatár illegális átlépéséhez, de a tolnai rendőrök elfogták.

A vádlott 2021 szeptemberében megállapodott egy külföldi férfival abban, hogy Szerbiából Magyarországra csempészett migránsokat fog tovább szállítani Nyugat-Európába.

a fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette
a fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette

A két férfi a mobiltelefonjukon keresztül, egy üzenetküldő alkalmazás segítségével tartották a kapcsolatot egymással; a vádlott 2021 októberében ezen keresztül kapta meg annak az Újmohácshoz közeli helynek a koordinátáit, ahol az illegális bevándorlók már vártak rá. A férfi itt hét magukat szíriai kurdnak valló férfit vett fel az általa vezetett, francia honosságú személyautójába, majd elindult velük Ausztria irányába.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei azonban az M9 autóúton kialakított áteresztőponton ellenőrzés alá vonták a férfit, akinek később a letartóztatását is elrendelték. 

Az ügyészség a Szekszárdi Járásbíróságra benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetés és kiutasít kiszabására tett indítványt.

Címkék: migráns, embercsempész, vád, illegális, kék hírek