Péntek reggel összeütközött két személygépkocsi a 68-as főúton, Balatonújlak térségében. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, megszüntették a forgalmi akadályt és felitatták a kifolyt hűtőfolyadékot is. A kocsikban csak a sofőrök utaztak, egyikük könnyebben megsérült a balesetben. 

Meggyulladt a szemét egy kukásautóban, Zamárdiban, a Kiss Ernő utcában pénteken. A siófoki hivatásos tűzoltók előbb lyukat vágtak a jármű tetején és azon keresztül oltották a tüzet, majd kiürítették a szemétszállító tartályát, és az összepréselt hulladékban megszüntették a még izzó részeket. Az utómunkálatok során az egységek hőkamerával átvizsgálták a járművet is, de további izzó gócokat már nem találtak.

Megszólalt egy családi ház fürdőszobájában felszerelt szén-monoxid-érzékelő péntek este Nagyatádon, a Honvéd utcában. A város hivatásos tűzoltói zárt nyílászárók mellett méréseket végeztek a házban, és alacsony értékben, de kimutatták a mérgező gázt. A méréseket követően a tűzoltók átszellőztették a helyiségeket. 

Szombaton, Iharos közelében, a Csurgóra vezető úton karambolozott egy traktor és egy személyautó. Az ütközés következtében a kocsi az árokba csúszott. A csurgói önkormányzati és az iharosberényi önkéntes tűzoltók végezték a műszaki mentést. A személygépjárműben összesen hárman utaztak, egyiküket a mentők további vizsgálatokra kórházba szállították.

Ötszáz négyzetméteren izzott a vegetáció Ordacsehi belterületén szombat este. A balatonboglári önkormányzati tűzoltók rövid idő alatt kéziszerszámokkal eloltották a tüzet.

Megcsúszott, árokpartnak, majd egy fának csapódott egy személyautó a 7-es főúton, Szántód belterületi szakaszán, szombaton késő este. A balesethez riasztott siófoki hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A járműben hárman utaztak, közülük egy utas megsérült a balesetben.

Egy mezőgazdasági vontató és egy motorkerékpár ütközött össze vasárnap délben, Juta Dózsa György utcájában. A kaposvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a motorkerékpárt, majd közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A motoros megsérült a balesetben, őt a mentők kórházba szállították.

Fotó: Marcali HTP

Címkék: Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, hétvége, tűzoltók, kék hírek