A somogyi rendőrök szombat este Tab külterületén ellenőriztek egy motorkerékpárral közlekedő sofőrt. A vele szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket jelzett, valamint megállapították, hogy a férfi soha nem rendelkezett a jármű vezetéséhez szükséges kategóriával, a gépkocsi vezetésétől pedig a Siófoki Járásbíróság korábban eltiltotta - írja közleményében a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök a 26 éves zalai motorost előállították mintavételre, azután az ittas járművezetés, valamint a járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének gyanúja miatt pedig büntetőeljárást kezdeményeztek ellene. 

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-től már eltiltási határozat nélkül is őrizetbe kerülhetnek azok a járművezetők, akik nem rendelkeznek vezetői engedéllyel. Továbbá, aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére.

Címkék: Tab, rendőrség, somogy, kék hírek