A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete és kisebb értékű nemesfémre elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 16 éves siófoki terhelttel szemben, aki késével megszúrta ismerősét, továbbá egy másik család otthonából arany gyűrűket lopott.

A vádirat szerint a fiatalkorú nevelésbe vétel alatt áll, de a kijelölt gyermekotthonból folyamatosan Siófokra szökött. A fiú 2021 szeptemberében is Siófokon, ismerőseinél tartózkodott, amikor szóváltásba került a sértettel. A vita hevében a vádlott szembenálló testhelyzetben, a nála lévő késsel közepes erővel megszúrta a sértettet mellkasának jobb oldalán, az elülső hónaljvonalában, majd a kést eldobva elszaladt.

A sértett a vádlott bántalmazása következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, a szúrás közelében lévő mellüreg miatt azonban az életveszéllyel járó sérülés elmaradása csak a véletlenen múlt. A fiú továbbá 2021 szeptemberében felmászott egy siófoki családi ház emeleti szobájába, ahonnan két gyűrűt tulajdonított el közel 100.000 forint értékben.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékhez benyújtott vádiratában a vádlottal szemben a fiatalkorú elkövetőkre vonatkozó szabályok szerint függesztett fogházbüntetést indítványozott.

A felhasznált fényképeket a siófoki rendőrök készítették a helyszíni szemlék során.

Címkék: Siófoki Járási Ügyészség, Somogy Megyei Főügyészség, bűncselekmény, kék hírek