A harmincas éveiben járó férfi korábban vízvezeték-, központi fűtés-, valamint klímaszerelőként dolgozott egy épületgépészeti kivitelezéssel foglalkozó siófoki cégnél, melynek köszönhetően a környéken széles körű ismertségre tett szert - írja közleményében a Somogy Megyei Főügyészség.

Amikor a vádlottnak 2020 augusztusától kezdődően anyagi nehézségei adódtak, a korábbi ügyfelei ajánlására, vagy munkahelyi kapcsolataira tekintettel hozzá forduló sértetteknek valótlanul azt állította, hogy részükre kedvező áron tud klímát beszerezni, valamint beszerelni, és tőlük előlegként 50.000,- Ft és 300.000,- Ft közötti összegeket, összesen 1.253.000,- Ft-ot vett át.

A vádlott ilyen módszerrel közel egy éven keresztül összesen kilenc sértettet ejtett tévedésbe, mivel már az előleg átvételekor sem állt szándékában a klímaberendezések beszerzésével kapcsolatban intézkedni, illetve a vállalt munkát elvégezni. Az időközben folyamatosan érdeklődő sértetteknek a vádlott különböző valótlan tartalmú kifogásokat adott elő a késlekedésével kapcsolatban, végül elérhetetlenné vált számukra.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint vagyonelkobzás elrendelésére tett indítványt.

Címkék: Siófoki Járási Ügyészség, Somogy Megyei Főügyészség, bűncselekmény, kék hírek