Lakossági jelzésekre reagálva a Kaposvári Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség és a közterület-felügyelet közösen hajtott végre ellenőrzést a cseri és a szentjakabi városrészben.

Számos lakossági panasz érkezett ugyanis a két városrészről, miszerint az autósok figyelmen kívül hagyják a közlekedési szabályokat, egyesek a járdára kihelyezett székeken üldögélve zavarják a gyalogosokat, valamint több helyszínen raktak le, illetve halmoztak fel illegálisan hulladékot.

A járőrök 2022. április 21-én testkamerákkal, fedélzeti kamerákkal és drón segítségével hajtották végre az akciót, amelynek során 126 személlyel szemben intézkedtek, közülük négy járművezető ellen tettek feljelentést közlekedésrendészeti szabályok megszegése miatt. A közterület-felügyelőknek a közösségi együttélés alapvető szabályainak megszegése miatt két esetben kellett intézkedniük, továbbá a drón nyolc helyszínen derített fel illegális hulladéklerakót, ezért közigazgatási eljárást kezdeményeztek a Somogy Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztálya felé. Az egyik hulladéklerakó helynél felmerült, hogy veszélyes hulladékot is tartalmaz, ezt az esetet a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.

A közlekedés biztonsága, a természet-és környezetkárosítás, valamint a közösségi együttélés alapvető szabályai elleni fellépés a rendőrség és az együttműködő szervezetek közös érdeke, így a jövőben is lehet számítani hasonló jellegű ellenőrzésekre.

Címkék: szemetel, kamera, Szentjakab, Cser, illegális, sofőr, razzia, ellenőrzés, kék hírek