A Kaposvári Járási Ügyészség vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva, a csempészett személy sanyargatásával elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat két külföldi állampolgárral szemben, akik egy bérelt furgonnal szállítottak Ausztria felé több, jogellenesen az országban tartózkodó személyt.

Az egymással rokonságban álló férfiak 2021 októberében ismeretlen kilétű személlyel megállapodtak abban, hogy pénzért migráns embereket fognak Magyarországról Ausztriába juttatni.

A vádlottak Svájcban furgont béreltek, majd azzal a kapott koordináták alapján a szerb-magyar határ közelében lévő, erdős-bokros területhez hajtottak. A szervezett együttműködés eddig eredményes volt, mivel a férfiak 32 rájuk váró migráns személyt zsúfoltak be a jármű üres rakterébe, és Ausztria felé indultak.

A terheltek a vállalt megbízást azonban nem tudták végrehajtani, mert hiába szólították fel kiszállásra a Szekszárd közelében létesített ellenőrző pontot észlelve a migráns személyeket, az ellenőrzés során a rendőrök felderítették a jogellenes cselekményt.

Az ügyészség a Szekszárdi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben fegyházbüntetést és Magyarország területéről történő kiutasítást indítványozott.

A felhasznált kép a nyomozó hatóság szemléje során készült a furgon rakteréről.

Címkék: csempész, ügyészség, somogy megye, kék hírek