A Kaposvári Járási Ügyészség halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 30 éves férfival szemben, aki egy közúti közlekedésre alkalmatlan gépkocsival, ittasan okozott halálos balesetet Kaposvár környékén.

A büntetett előéletű vádlottat – aki soha nem rendelkezett vezetői engedéllyel – közlekedési szabálysértések miatt ezidáig 15 alkalommal vonták felelősségre. Ennek ellenére a férfi vásárolt egy közlekedésre alkalmatlan műszaki állapotban lévő személygépkocsit, amivel a szomszédos faluba ment, ahol eltávolította annak rendszámait, majd két ismerősével italozni kezdett. 

null

Az elfogyasztott alkoholtól ittas állapotba került vádlott ezután felajánlotta ismerőseinek, hogy haza viszi őket, azonban a gépkocsiból még a hátsó üléssor is hiányzott, így a későbbi sértett csak a padlólemezre tudott leülni, illetőleg a hátsó tengelyen lévő gumiabroncsok eltérő méretűek, mintázatúak és nagy mértékben elhasználódottak voltak.

A vádlott a két falu közötti úton jóval a megengedett sebesség felett haladt, ezért az egyik kanyarban – ahol az út alatt éppen egy patak folyt át - elvesztette az uralmát az autó felett, mellyel előbb az útpadkára, majd a patakba torkolló füves rézsüre haladt, ahol a gépkocsi többször megfordult a tengelye körül, végül pedig a patak beton árokpartjának ütközött. A hátul rögzítés nélkül utazó sértett az ütközés következtében a hátsó ablaknak csapódott, majd azt kitörve a beton árokpartra zuhant.

null

A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy egy hónappal később a kórházban belehalt a sérüléseibe, míg az autó jobb oldali első utasa könnyebb sérüléseket szerzett.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyben elzárás büntetését töltő vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

(A felhasznált fényképet a nyomozó hatóság a helyszíni szemle során készítette.)

Címkék: patak, híd, részeg, halálos, baleset, közlekedés, kék hírek