Igal külterületén az aljnövényzet és egy halom kommunális hulladék égett, amit a kaposvári hivatásos tűzoltók oltottak el.

Szenyéren kigyulladt egy használaton kívüli személyautó, egy Petőfi utcai ház udvarán. A lángok néhány négyzetméteren továbbterjedtek, egy körbálába is belekaptak. A tüzet a böhönyei önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg, mielőtt a lángok elérték volna a közeli istállót.

Nagyatádon, a Szabadság utcai lakóházak mögött mintegy ezer négyzetméteren égett az avar és a nádas. A tűz veszélyeztette a körülötte lévő egy hektáros fás, bozótos, nádas területet, de a nagyatádi tűzoltóknak sikerült egy vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltani azt.


a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételeia Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kapolyon, Szántódnál, Kelevízen és Bálványosnál is kis területen égett a száraz aljnövényzet.

Bőszénfán egy farakás égett. Az akácoszlopokat felemésztő lángok veszélyeztettek egy másik – mintegy 200 köbméteres – farakást is. A kaposvári és a szigetvári hivatásos tűzoltók egy óra leforgása alatt tudták elfojtani a tüzet. Munkájukat a terület tulajdonosa segítette egy munkagéppel.

Kutas külterületén több hektáron égett az erdő és a nádas. A tűzhöz a nagyatádi és a kaposvári hivatásos, a böhönyei önkormányzati, valamint a nagybajomi önkéntes tűzoltók érkeztek ki, akik a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett három óra alatt oltották el a lángokat. Összehangolt munkájuknak köszönhetően a tűz nem érte el a Jókai utcai lakóházakat.

Bárdudvarnok külterületén, két helyszínen kapott lángra a magas füves vegetáció. A zsippói bicikliút mellett fél hektáron égett az aljnövényzet, nem sokkal később a közelben egy csaknem két hektáros gondozatlan terület borult lángba. Utóbbi helyszínen meggyulladt egy farakás is, amelynek felét és egy műanyag borítású jurtát sikerült a kaposvári hivatásos és a KÖTÉL Egyesület önkéntes tűzoltóinak megmenteni a tűz pusztításától.

Kaposvár Csillag utcájában nagy kiterjedésű bokros terület égett, ahol illegálisan elhelyezett kommunális hulladék is lángra kapott. A felerősödő szél tovább nehezítette a kaposvári és a dombóvári tűzoltó egységek munkáját. A lángok elfojtása után a tűzoltók átvizsgálták a mintegy két hektáros területet, meggyőződve róla, hogy sehol sem maradt parázsló rész.

Somogyegres és Karád között a folyóparton kapott lángra a nádas és a száraz avar. A tűz közel tizenöt hektárnyi területet érintett. A foltokban fellobbanó lángokat a tabi önkormányzati és a siófoki hivatásos tűzoltók több irányból támadva oltották el.

Látrány térségében legelő égett egy focipályányi területen vasárnap délután. A tüzet a helyi önkéntes és a balatonboglári önkormányzati tűzoltóknak sikerült rövid idő alatt megfékezni, amely után Balatonlellére riasztották az egységeket. A Balaton-parti település külterületén egy sűrű bozótos terület lángolt.

Kaposhomokon egy lakatlan, ötven négyzetméteres családi ház egyik szobájában keletkezett tűz. A lángokat sikerült a szomszédnak néhány vödör vízzel megfékeznie. A kaposvári hivatásos tűzoltók átvizsgálták az ingatlant és egy vízsugárral eloltották a még izzó részeket.

Címkék: hétvége, riasztás, baleset, kék hírek, tűz, Somogy