A Kaposvári Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki ittasan egy bozótvágó késsel rongálta meg barátja kerékpárját.

A büntetett előéletű, és felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt álló vádlott 2021 tavaszán ismerősei otthonában italozott, amelybe egyik barátja is becsatlakozott. A két férfi között az elfogyasztott alkohol hatása miatt egy idő után szóváltás alakult ki, a vádlott ennek során annyira felhergelte magát, hogy otthonába sietett, ahonnan egy 50 cm pengehosszúságú bozótvágó késsel tért vissza.

A vádlott ezután a macsétával a nyílt utcán kezdte el kaszabolni barátja kerékpárját, melynek kerekeire és vázára számos ütést mért úgy, hogy annak végül mindkettő gumiabroncsát átvágta. Ezt látva a károsult kérdőre vonta a vádlottat, aki az újabb szóváltás, illetve lökdösődés során ivócimborájára támadt, és vele összekapaszkodva a földön dulakodni kezdett. A rövid ideig tartó földharcnak az vetett véget, hogy abban mindkét fél gyorsan elfáradt, ezért felálltak és hazamentek.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben fogházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint a korábbi felfüggesztett börtönbüntetés elrendelésére tett indítványt. 

(A fénykép a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készült.)

Címkék: ivócimbora, földharc, bozótvágó, dulakodás, részeg, kerékpár, kék hírek