Drávaszentesen került megrendezésre 2022. március 10-én Perák Balázs rendőr hadnagy, a Barcsi Rendőrkapitányság megbízott bűnügyi osztályvezetője, valamint Farkas Andrea áldozatvédelmi előadó kezdeményezésére egy gyermekvédelmi jelzőrendszeri értekezlet, melynek aktualitását az elmúlt időszakban elkövetett családon belüli bűncselekmények, valamint -az ennek kapcsán hangsúlyosan szerepet kapó- jelzőrendszeri együttműködés adta - tájékoztatta hírportálunkat a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az értekezletre meghívást kaptak a helyi védőnői szolgálat, családsegítő- valamint gyermekjóléti szolgálat munkatársai. Dr. Szijártó István rendőr ezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója az értekezlet megnyitása során kiemelte, hogy  hatékony áldozatsegítés a rendőrség, az állami áldozatsegítő rendszer, valamint  a szociális területen dolgozó szakemberek, egyházak, szeretetszolgálatok, alapítványok és civil szervezetek együttműködésével érhető el.



A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kitanics Zsuzsanna rendőr alezredes a Somogy megyei áldozatvédelmi modell bemutatása során a kapitányságokon dolgozó áldozatvédelmi előadók munkáját, valamint az általuk kiépített együttműködő hálózat jelentőségét hangsúlyozta, mely azon túl, hogy minden esetben közvetlen elérést jelent, költséghatékony és személyre szabott segítséget nyújt az áldozatok számára.

Simon Emese, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság alapellátó szichológusa a bántalmazás jeleiről, a korai felismerés és jelzés fontosságáról , míg Bacza Barbara az Ökumenikus Szeretetszolgálat regionális vezetője „Hagyomány vagy bántalmazás?” című előadásában különböző népcsoportok szokásaival kapcsolatban osztotta meg tapasztalatait a jelenlevőkkel.

Perák Balázs egy közelmúltban történt konkrét esemény kapcsán mutatta be a jelzőrendszeri tagok együttműködésének hatékonyságát. Bognár Tamás lábodi plébános a Kaposvári Egyházmegyei Katolikus Karitász  tevékenységéről, a lelki segítségnyújtás fontosságáról beszélt a konferencia résztvevőinek.

Címkék: Gyermekvédelmi jelzőrendszer, somogy megye, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság, kék hírek