A 35 és 40 éves vádlottak 2020 júniusában egy balatonföldvári szórakozóhelyen megismerkedtek egy másik férfival, akivel ezt követően együtt italoztak. A hajnali órákban aztán a vádlottak készpénzt követeltek a sértettől, arra hivatkozva, hogy a férfi „tiszteletlenül táncolt” a társaságukban lévő nőkkel, holott korábban ők bíztatták erre a sértettet - tájékoztatott minket a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádlottak ezután a követelésük nyomatékosítása érdekében életveszélyesen megfenyegették, és több alkalommal megütötték a férfit, aki ennek hatására átadta a nála lévő készpénzt, de a vádlottak a bankkártyáját is elvették, amivel később – mivel a PIN kódot nem ismerték – sikertelenül próbáltak meg készpénzt felvenni.

A bántalmazás következtében a sértett nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a feljelentését követően azonban a siófoki nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőket, akiknek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Kaposvári Járásbíróság a 2022. március 04. napján megtartott tárgyaláson – osztva az ügyészi álláspontot - bűnösnek mondta ki a vádlottakat, és egyikükkel szemben 8 év börtönbüntetést, míg a többszörös visszaesőnek minősülő társával szemben 10 év fegyházbüntetést szabott ki.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak és védőjük felmentésért jelentettek be fellebbezést, így az nem jogerős.

Címkék: bántalmazás, rendőrség, kaposvár, kék hírek