A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat hat férfival – köztük egy fiatalkorú fiúval – szemben, akik ittasan összeverekedtek egy Barcs melletti faluban tartott rendezvényen, amelyen sokan vettek részt, így a vádlottak is más-más társaságban.

Az esti órákban a rendezvény közelében tartózkodott az egyik vádlott barátnőjével és annak férfi testvérével, amikor ismerősük sértőn szólt a nőhöz. A vádlott ezt nehezményezte, visszaszólt, amitől viszont a másik fél vált indulatossá és egy sörös üveggel a férfit fejen ütötte, majd elszaladt a helyszínről.

Az erősen vérző vádlott azonban barátnőjével együtt üldözni kezdte, akit egy útkereszteződésben ért utol. Itt többen csatlakoztak a sérült férfihoz, de a sörös üveget dobó vádlottnak is volt segítsége és rángatni, ütni, rúgni kezdték egymást a település közepén.

Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a korábban már büntetve volt vádlottakkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést, a büntetlen előéletű társaikkal szemben közérdekű munkát, a fiatalkorú elkövetővel szemben próbára bocsátást indítványozott.

A garázdaságot egy járókelő rögzítette, a videót ide kattintva érhetik el.

Címkék: verekedés, falunap, ügyészség, kék hírek